Prins Albert-piercing

Een Prins Albert-piercing (PA) is een piercing die door de eikel van de penis gebracht wordt. De piercing is genoemd naar prins Albert van Saksen-Coburg en Gotha, de gemaal van de Britse koningin Victoria. Er zijn echter geen concrete bewijzen dat hij zo'n piercing droeg en dit wordt dan ook beschouwd al een broodjeaapverhaal. Het verhaal luidt: Men droeg in die tijd zeer strakke broeken en met deze piercing kon de penis vastgezet worden in de linker of rechter broekspijp zodat er geen bult zichtbaar was.

De PA geneest sneller dan andere piercings. Dit komt doordat het gebied veel vaten heeft en het weefsel vrij elastisch is. Ook door te plassen wordt het wondje schoongemaakt en ontsmet. Urine is steriel als zij het lichaam verlaat. Ontstekingen bij deze piercing komen dan ook zelden voor. Het genezen duurt ongeveer één tot twee weken, hoewel de huid pas echt sterk is na een maand of negen. Deze piercing kan verlengd worden tot een apadravya.

Sommige mannen beweren dat dit het genot bij de seks verhoogt doordat de ring in de eikel ronddraait waardoor hij deze zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant stimuleert.

Men kan veilig een condoom dragen zonder de ring te hoeven verwijderen. Dit komt omdat het om een ring gaat waar geen scherpe uitsteeksels aan zitten.

Prins Albert

Er bestaat ook een “omgekeerde Prins Albert-piercing” die binnengaat door de urinebuis en naar buiten komt door een gaatje in de bovenkant van eikel:

Sieraad informatie

Draaddikte: vanaf 2 mm

Sieraad: Ringetje of gebogen staafje

Prins Albert piercing kopen? Bekijk hier onze 2 mm ringetjes


Top