Septumpiercing

Een septumpiercing is een piercing door het neustussenschot (septum). Het is mogelijk om het door het kraakbeen te piercen maar dit wordt niet vaak gedaan. De meeste septumpiercings zijn dan ook door het dunne velletje vlak onder het kraakbeen gepierced.

De piercing wordt vaak uitgevoerd met een naald van ongeveer 1,6 à 2,0 mm diameter. De piercing kan later verder gestretched worden tot meerdere millimeters.

In een septumpiercing wordt vaak een gebogen staafje of hoefijzer piercing gedragen, onder andere vanwege het gemak waarmee de piercing verborgen kan worden. Door de opening in het ringetje kan de drager de piercing omhoog de neusgaten in klappen waardoor de piercing nagenoeg niet meer te zien is. Na stretching kan in het gaatje ook een vol of hol staafje (of eventueel een tunnel of plug) gedragen worden. Stretching is gewoonlijk gemakkelijk en niet erg pijnlijk. De piercing kan wel pijn gaan doen als er zover gestretcht is dat de piercing begint te drukken op het meer gevoelige kraakbeen.

Septum

Opgerekte Septum Piercing

Sieraad informatie

Draaddikte: Vanaf 1,2 mm (wordt in veel gevallen opgerekt)

Sieraad: CBR piercing - Hoefijzer - Septum piercings

Septum piercing kopen? Bekijk hier onze septum piercings


Top