Maten en Afmetingen

Maten en afmetingen zijn natuurlijk belangrijk om te weten wanneer je een piercing bestelt. Als eerste moet je weten welke draaddikte je piercing moet hebben. De meest voorkomende maten zijn 1,2 mm en 1,6 mm draaddikte. Wanneer je je piercing (in de meeste gevallen je oorlellen) oprekt, is de draaddikte die je nodig hebt natuurlijk dikker.
Als je niet weet wat de draaddikte van jouw piercing is, kun je het beste contact opnemen met de piercer die jouw piercing heeft gezet.

Ook belangrijk om te weten is de afstand tussen de eindpunten van het staafje van de piercing. De lengte van het staafje wordt gemeten tussen de accessoires die op een staafje geschroefd zijn, het schroefdraad telt dus niet mee. Als het staafje gebogen is, meet je de rechte lijn tussen de accessoires (zie foto links).

Het is dus belangrijk dat je weet wat de draaddikte van je piercing is, en de lengte van het staafje van de piercing. Je moet dit ook weten wanneer je losse accessoires gaat bestellen (bijv. losse balletjes of spikes). Als de draaddikte van je piercing bijv. 1,6 mm is, moeten je accessoires ook een schroefdraad van 1,6 mm hebben. Een 1,2 mm balletje past dus bijv. niet op een 1,6 mm staafje.

Ook staat bij de accessoires de diameter van de accessoire vermeld. Bijv. ‘balletje 4 mm’. Op die manier kun je een schatting maken van hoe groot de accessoire is. Deze afmetingen staan ook vermeld bij de complete piercings (staafje inclusief accessoires).

Bij CBR ringetjes, segment ringen en hoefijzer piercings is draaddikte niet anders dan bij de staafjes. Als we het hebben over de afmeting van het staafje, hebben we het bij de ringetjes en hoefijzers over de diameter. Deze kun je hebt beste opmeten door de piercing op een liniaal (met mm-aanduiding) te leggen, en de binnenste diameter te meten (zie afbeelding onder).

In onderstaande afbeelding kun je zien hoe je de lengtes/diameters van verschillende soorten piercings op moet meten. In alle gevallen kun je gebruik maken van een liniaal met mm-aanduiding.

 

Mocht je nog vragen hebben over maten of afmetingen, neem dan contact op met info@piercingzone.nl


Top